Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Iskolanyitogató programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 06.

Image Leendő első osztályosai számára szervez különféle foglalkozásokat több székesfehérvári általános iskola a következő hetekben. A nagycsoportos óvodások lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék az intézményeket, a környezetet, a tanító néniket, szüleik pedig képet kapnak a pedagógiai munkáról, így mindenki számára könnyebbé válik az iskolaválasztás és az iskolakezdés.

Tovább...
 
Tandíjmentességet kínál a legjobbaknak a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 04.

Image Az államilag finanszírozott helyekre való bejutási rendszerhez hasonló módon a Kodolányi János Főiskola minden alapszakán lehet tandíj fizetése nélkül is diplomát szerezni, így döntött a Kodolányi János Főiskola Rektori Tanácsa. A Kodolányira az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár alacsonyabb pontszámmal is be lehet jutni az ingyenes helyekre, mint az államilag finanszírozott helyek minimum ponthatára. A hallgatóknak nem kell aláírniuk a röghöz kötő hallgatói szerződést, és a tandíjmentes helyek a nappalis hallgatók mellett a levelező és távoktatásos képzési formát választóknak is elérhetők, és a képzés teljes időtartamára járnak.

Tovább...
 
Fogadj szót, fiam! - intelmek a ma gyermekeinek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 04.
A ma fiataljaihoz szóló intelmeket várják a „Fogadj szót, fiam!” című pályázatra június 30-ig. Székesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza felhívással fordul a magyar anyanyelvű pedagógusokhoz azzal a céllal, hogy 2013-ban, Szent István halálának 975. évfordulóján, államalapító királyunkhoz hasonlóan fogalmazzák meg intelmeiket-hangzott el azon a pályázatot ismertető műsoros rendezvényen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett A Szabadművelődés Házában.
Tovább...
 
A harmadik diákcsoport indult Lipcsébe Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. február 04.

Image Újabb 15 székesfehérvári diák utazott el háromhetes szakmai gyakorlatra Lipcsébe. A fiatalokat és kísérő tanáraikat a Városháza kistanácstermében fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok. A Belvárosi I. István Középiskola 2012-ben összesen három pályázatot nyert, így az egészségügyi és az építészeti szakterületen tanulók után most a környezetvédelmi technikusnak készülő Bugátos diákok indultak három hetes szakmai útra Lipcsébe.

Tovább...
 
Fehérvári okmányiroda: reggel 8-tól este 8-ig! Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2013. február 01.

Image A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala okmányirodája - Székesfehérvár, Koch László utca 4/b - február 1-jétől minden hétköznap reggel 8-tól este 8 óráig fogadja az ügyfeleket.

Tovább...
 
Önkéntesség helyett önérdek Nyomtatás E-mail
Írta: Premier Kommunikációs Iroda   
2013. február 01.

Image A következő évek során várhatóan Magyarországon kiépül a házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer, amellyel egy időben a lakosság által eddig önkéntes alapon végzett szelektív hulladékgyűjtés kötelezettséggé és egyben anyagi érdekké is válik. Az új rendszer kiépülésével a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtés háttérbe szorul, a legtöbb frakciót, így a fémet, a papírt és a műanyagot, valamint a tejes és gyümölcsleves dobozokat a társasházakban kihelyezett edényzetben vagy családi házak esetében különböző színű zsákokban, kukákban fogják gyűjteni.

Tovább...
 
Prof. Dr. Dávid Tamás, nemzetközileg elismert rákkutató a Hétvezér Esten Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 01.

Image Prof. Dr. Dávid Tamás, nemzetközileg elismert rákkutató lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 159. előadója. Neve azzal vált ismertté, hogy 25 éves kutatás során egy olyan rákterápiás rendszert hozott létre, amely most a világ hét leghatásosabb, nem mérgező rákterápiái közé tartozik.

Tovább...
 
Fejérben is nagy szükség van önkéntesekre Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. február 01.

Image Az önkéntes értékrendszer kialakítása iránti igény is megfogalmazódott azon a kerekasztal beszélgetésen, melyet színes körben rendezett a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda. „Önkénteseket fogadó szervezetek kapacitásfejlesztése Fejér megyében” címmel az önkéntesség aktuális helyzetét vitatták meg a civil szervezetek, az intézményvezetők és önkéntesek bevonásával a Civil Központban.

Tovább...
 
Vezetőváltás a büntetés-végrehajtási intézetnél Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. február 01.

Image Pintér Sándor belügyminiszter 2013. február 1-jei hatállyal Cséri Zoltán bv. ezredest nevezte ki a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokává. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetésével az intézet korábbi parancsnokhelyettesét, Szeidl Tamás bv. alezredest bízta meg.

Tovább...
 
Ismét helyi fiatalok idézik meg a 48-as forradalmi eseményeket Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. február 01.

Image Immár hagyományosan fiatalok idézik meg az 1848-as forradalmi hangulatot, emellett honvédavatóval, forradalmi cipókészítéssel is bővül az idei március 15-i ünnepség Székesfehérváron. A belvárosban reggeltől késő délutánig változatos programokkal várják majd a fehérváriakat. Ismételten várják a vállalkozó és tehetséges amatőr színjátszó fiatalokat Petőfi Sándor szerepére, valamint megelevenednek a forradalom nagy alakjai és az „utca hősei” is a Belvárosban – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Róth Péter alpolgármester és Pisch Norbert, az Art Kulturális Egyesület elnöke tartott.

Tovább...
 
Sikeres évet zárt 2012-ben a Fehérvári Állatotthon Állatok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. január 31.

Image Sikerrel zárta a 2012-es esztendőt a Herosz Fehérvári Állatotthona. A Takarodó úti létesítményben napi szinten átlagosan 290 állatot gondoztak, összesen csaknem 800 kutyának és cicának találtak új, szerető gazdát, illetve sérült, vadon élő állatok is átmeneti menedékre leltek. Az állatotthon számos saját programot szervezett, részt vett különféle városi rendezvényeken, és folytatta a környezeti nevelési programjait, többek között a Gyermektagozat foglalkozásait. A létesítmény működését támogatók és önkéntesek teszik lehetővé, akiknek nagylelkű közreműködésére idén is számítanak!

Tovább...
 
<< Első < Előző 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15918 - 15928 / 20492